12.8.06

Μόνο 55% των Ελλήνων δέχεται την προέλευση των ανθρώπων από προηγούμενα είδη ζώων

Μέσω του National Geographic. Ας μας προβληματίσει.

13 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Μα τι είναι αυτό που βλέπω κάτω κάτω, αμέσως πριν από την Τουρκία;;;;

Οι ΗΠΑ.....

όσο για εμάς φίλε μου η αιτία που βρισκόμαστε χαμηλά είναι άλλη. Οι υπόλοιποι 45% θεωρούν ότι προερχόμαστε από ΦΥΤΑ....

Σ;)))

Dienekes είπε...

Η αιτία νομίζω είναι πως η διδασκαλία της θεωρίας της εξέλιξης δεν είναι υποχρεωτική στο μάθημα της βιολογίας. Εγώ δεν θυμάμαι αν τη διδάχτηκα τότε επίσημα. Βέβαια ήξερα για την εξέλιξη από πριν, αλλά μόνο μετά το Λύκειο κατάλαβα πραγματικά γιατί και πώς εξελιχθήκαμε.

Επομένως επείγει η ένταξη της θεωρίας της εξέλιξης στο διδακτικό πρόγραμμα των σχολείων.

Στην Αμερική το πρόβλημά τους είναι πως θέλουν να εισάγουν και αντιεπιστημονικές θεωρίες στην τάξη, πλάι σε αυτήν της εξέλιξης. Σε εμάς το πρόβλημα είναι πως δεν διδάσκουμε καν τη θεωρία της εξέλιξης.

Alkman είπε...

Οχι, η θεωρια της εξελιξης δεν διδασκεται στα ελληνικα λυκεια. Πακοσμια πρωτοτυπια!

Επισης το ελληνικο κρατος ειναι το μονο που εχει ενωμενα σε ενα τα υπουργεια της παιδειας και των θρησκευματων. Δηλαδη εκπαιδευση με τοποτηρητη το ρασο.

Suddenly everything makes sense. ;)

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα, αυτό το 55 κάθεται λίγο βαρύ όσο να πεις, αλλά με τα τωρινά δεδομένα της Ελλάδας (συνομωσιολογίες, λιακόπουλος, μόδα των new age φιλοσοφιών, φενγκ σούι,κ.τ.λ.) θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Δυστυχώς.

(συγχαρητήρια για το μπλογκ σου)

Kuivamaa είπε...

Είναι ντροπή και το ποσοστό, και το ότι δεν διδάσκεται η θεωρία της εξέλιξης.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί θα πρέπει ντε και καλά να μας προβληματίσει; Η θεωρία της εξέλιξης είναι κάποιο θέσφατο, κάποιο ακλόνητο αξίωμα το οποίο όποιος δεν το δέχεται είναι (το λιγότερο) "αντιδραστικός";
Απ' ότι ξέρω πρόκειται απλώς περί θεωρίας μη αποδεδειγμένης επιστημονικώς (αν κάνω λάθος διορθώστε με).
Αν το 55% των Ελλήνων αμφισβητούσε ότι η γη είναι στρογγυλή, ναι θα υπήρχε πρόβλημα.

Κριτων είπε...

γιατι ειναι παραξενο οτι οι Ελληνες δεν πιστευουν την θεωρια της εξελιξης του ανθρωπινου ειδους συμφωνα με την ατεκμηριωτη αποψη του κυριου Δαρβινου;;
Μπορει αυτος και και οσοι πιστευουν την θεωρια αυτη να καταγονται απο πιθηκους και απο οποιανδηποτε ζωο του Ζωικου βασιλειου
Εγω δεν την πιστευω οπως και την αποψη της θρησκειας
και δεν καταγομαι απο φυτα

Ανώνυμος είπε...

Για ποιά θεωρία της εξέλιξης μιλάμε? Του καθηγητή μου στο λύκειο (φυσικός) δεν του άρεσε η βιολογία και αντί να μας κάνει μάθημα μας έλεγε ιστορίες απ' το στρατό. Και ήταν απ' τους καλούς καθηγητές σε σύγκριση με τους υπόλοιπους...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Απ' ότι ξέρω πρόκειται απλώς περί θεωρίας μη αποδεδειγμένης επιστημονικώς (αν κάνω λάθος διορθώστε με).

Κανεις λαθος και εισαι ο τυπικος θρησκολυπτος βλακας. Αρα δεν ειναι και πολυ παραξενο.

Στο ιδιο θεμα το Ελλαδισταν ειναι και απο τις 10 πιο θρησκευαμενες χωρες του κοσμου. Μπραβο μας!

http://www.icap.gr/news/index_gr_7345.asp

Σε επίπεδο χωρών, οι δέκα χώρες οι οποίες εμφανίζονται να έχουν το υψηλότερο ποσοστό θρησκευόμενων πολιτών είναι η Γκάνα (96%), η Νιγηρία (94%), η Σενεγάλη (90%), οι Φιλιππίνες (90%), η Κένυα (89%), ο Παναμάς (88%) η Ινδία (87%), η Ελλάδα (86%), το Κόσοβο (86%), και τέλος, το Καμερούν (86%). Είναι αξιοσημείωτο ότι ανάμεσα στις δέκα αυτές χώρες - πλην της Ελλάδας - δεν υπάρχει κάποια χώρα της Ευρώπης, αλλά ούτε και οι ΗΠΑ, μια χώρα στην οποία τα τελευταία χρόνια ειδικά, η θρησκεία φαίνεται να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος πιστεύει στην θεωρία της εξέλιξης του ανθρώπου απ τον πίθηκο είναι επιεικώς καθυστερημένος. Δεν έχει αποδειχθεί ότι καταγόμαστε απ τον πίθηκο μιας και έχουν βρεθεί παγκοσμίως εργαλία και κατασκευές που χρονολογούνται πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν τον πήθικο. Ποιός υα έφτιαξε αυτά λοιπόν; Απλά τέτοιες αποδείξεις δεν βγαίνουν στη φόρα γιατί συμφέρει κάποιους να είμαστε κοιμισμένοι και να πηθικίζουμε! Είμασταν ΠΑΝΤΑ άνθρωποι! Επίσης, γιατί δεν εξελίχθηκαν όλοι οι πίθηκοι σε άνθρωπο; Επίσης θα γνωρίζετε ότι οι ίδιοι οι επιστήμονες αναφέρουν ότι άθρωπος και πίθηκος δεν έχουν τίποτα το κοινό που να πιστοποιεί την εξέλιξη παρά μονο κάπως στην εμφάνιση. Και έρχεται μετά ενα γελοίο, ημιμαθές, πηθικοειδές ανδρείκελο, ο Δαρβίνος να μας πει ότι είμαστε από τον πήθικο. Αυτός μπορεί να είναι σίγουρος για την καταγωγή του, εγώ πάλι όχι! Μόνο με θλίβει το γεγονός που το ποσοστό στην Ελλάδα είναι σχετικά υψηλό (55%). Κατ εμέ έπρεπε να ήταν 0 (μηδέν) αλλά βλέπεις η προπαγάνδα της κατευθυνόμενης "επιστήμης" έρχεται δυστυχώς και στη χώρα μας και συμβάλλει στην ολοκληρωτική αποχαύνωση και μαλθάκυνση-εκφυλισμό των λιγοστών εγκεφαλικών κυττάρων που μας έχουν απομείνει.....ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!! ΕΡΕΥΝΑΤΕ, ΚΡΙΝΕΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

για μισο λεπτο γιατι δεν καταλαβα καλα... Και ΤΙ σημαινει οτι οι Ελληνες ειναι θρησκευομενοι κατα πλειοψηφια(υποψιν απ'τα βαθη των αιωνων ειμαστε,οχι μονο μετα Χριστου)?
Γιατι "καποιοι" προσπαθουν αραγε να πεισουν οτι ο θρησκευτικος χωρος ειναι σαν μια παιδικη χαρα για κομπλεξικους και μοιρολατρες??
Ανετα μπορει εναν ανθρωπος να ειναι παραλληλα σκεπτομενος,επιστημων και θρησκευομενος,το ενα δεν αναιρει το αλλο.Αν το παμε και αλλιως εκεινος που ΔΕΝ δεχεται την ανωτερη νομοτελεια που διεπει το συμπαν(που και οι επιστημες περιγραφουν τους μηχανισμους) ειναι απλως ηλιθιος.

"Κυνικός είναι όποιος γνωρίζει την τιμή του καθενός και την
αξία κανενός."-Oscar Wilde

Οσο για τα "περι πιθηκων και χιμπατζηδων" το προηγουμενο σχολιο (Τρι Ιουλ 29, 03:11:00 μμ EEST)τα γραφει πολυ ομορφα,ας μην γραψω λοιπον παρομοια πραγματα.
Με μια λεξη,φαιδροτητες...

Dienekes είπε...

Η θεωρία της εξέλιξης του ανθρώπου από προηγούμενα είδη ζώων βασίζεται σε τεράστιο πλήθος ανατομικών, παλαιοντολογικών, βιοχημικών και άλλων στοιχείων.

Η απόρριψή της (για θρησκευτικούς ή μη λόγους) δείχνει απλά άγνοια ή φανατισμό.