4.9.04

Ταυτότητα του ιστότοπου

Η «Γενετική των Ελλήνων» έχει ως στόχο την εξερεύνηση της γενετικής κληρονομιάς του Ελληνικού έθνους και την ενημέρωση των αναγνωστών για θέματα γενετικής στην Ελληνική γλώσσα.

Τα τελευταία χρόνια συμβαίνει μια πραγματική επανάσταση στη σύγχρονη γενετική τόσο όσον αφορά την ανακάλυψη γονιδίων και των επιπτώσεων τους στη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, όσο και σχετικά με τη μελέτη της προέλευσης και ιστορίας των διάφορων ανθρώπινων πληθυσμών.

Αυτή η γνώση μεταδίδεται κυρίως μέσω επιστημονικών δημοσιεύσεων στην Αγγλική γλώσσα, και δυστυχώς δεν γίνεται ευρύτερα γνωστή στην Ελλάδα. Σκοπός αυτού του ιστότοπου είναι η παρουσίαση θεμάτων γενετικής, και ιδιαίτερα των Ελλήνων με απλό και κατανόητό τρόπο. Οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες μπορούν να ανατρέξουν στους συνδέσμους (αριστερά) που περιέχουν πολλά κείμενα (στην Αγγλική) σχετικά με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ελπίζω ο ιστοτόπος αυτός να σας φανεί χρήσιμος, και περιμένω τα σχόλια και τις απορίες σας για τα παρουσιαζόμενα θέματα. Επίσης, εάν έχετε ερασιτεχνικές ή επαγγελματικές γνώσεις στον τομέα της γενετικής, σας προσκαλώ να μετάσχετε στη δημοσίευση θεμάτων. Στείλτε μου μήνυμα στη διεύθυνση dienekesp [στο] yahoo [τελεία] com και θα σας προσθέσω στη λίστα των συγγραφέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: