26.11.08

Επιβεβαίωση των γενετικών διαφορών ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά έθνη

Μετά από τις δύο πρόσφατες έρευνες για την γενετική ταυτότητα των Ευρωπαίων (Μεγάλη έρευνα της γενετικής σύστασης των Ευρωπαίων με βάση 500.000 γενετικούς δείκτες και Γεωγραφία και Γενετική Σύσταση των Ευρωπαίων (ξανά)), μια καινούρια έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τη γενετική ιδιαιτερότητα των Ευρωπαϊκών εθνών. Στα πλαίσα αυτής της έρευνας, μελετήθηκαν 6000 Ευρωπαίοι από αρκετές χώρες με βάση 300.000 γενετικούς πολυμορφισμούς.

Όπως και πριν, τα διάφορα Ευρωπαϊκά έθνη καταλαμβάνουν θέση στον χάρτη των δύο πρώτων γενετικών συνιστωσών που αντιστοιχεί στην γεωγραφική τους θέση στην Ευρώπη. Ωστόσο οι δύο πρώτες συνιστώσες αποτελούν τμήμα μονάχα της γενετικής σύστασης τους. Αναλύοντας περισσότερες από αυτές (που δεν μπορούν να απεικονιστούν εύκολα σε ένα γράφημα δύο διαστάσεων) έγινε δυνατή η εξακρίβωση της ιδιαιτερότητας των διαφόρων πληθυσμών.

Σε ένα πρώτο πείραμα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το 80% των δειγμάτων τους για να κατασκευάσουν ένα μοντέλο των ιδιαιτεροτήτων των Ευρωπαϊκών λαών, δηλαδή των γενετικών χαρακτηριστικών που αυτά έχουν. Εν συνεχεία χρησιμοποίησαν αυτά τα αποτελέσματα για να "μαντέψουν" την προέλευση των υπόλοιπων 20% δειγμάτων.

Είναι προφανές πως κάποια έθνη παρουσιάζονται διακριτά: π.χ οι περισσότεροι Ισπανοί (94.5%) εκτιμήθηκε ορθώς πως ήταν Ισπανοί, με μια μειοψηφία (5.5%) που εκτιμήθηκαν ως Γάλλοι, ή το 99.1% των Νορβηγών μαντεύτηκαν ως Νορβηγοί.

Άλλα έθνη φαίνονται λιγότερο διακριτά. Για παράδειγμα, μόνο το 45.3% των Σλοβάκων μαντεύτηκαν ως τέτοιοι, με το υπόλοιπο να αποδίδεται στους Τσέχους (25%) ή τους Ούγγρους (22%) κατά κύριο λόγο.

Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει ασυμμετρία στην σχέση. Για παράδειγμα, κανένας Βέλγος δεν μαντεύτηκε ως Γερμανός αλλά το 10.2% των Γερμανών μαντεύτηκαν ως Βέλγοι. Παρομοίως το 9.9% των Σουηδών μαντεύτηκαν ως Νορβηγοί αλλά μόνο το 1% των Νορβηγών μαντεύτηκαν ως Σουηδοί. Αυτό οφείλεται πιθανώς στο γεγονός πως για ιστορικούς λόγους η ροή μεταναστών ή η αποδοχή μιας καινούριας εθνικής ταυτότητας δεν ήταν αμφίδρομη ανάμεσα στα διάφορα Ευρωπαϊκά έθνη. Έτσι ενώ τη πλειοψηφία των Γερμανών (64.4%) μαντεύτηκε ορθά, σημαντικές μειοψηφίες μαντεύτηκαν ως Τσέχοι, Βέλγοι, ή Σκανδιναβοί.

Σε ένα δεύτερο πείραμα, η προέλευση των μελών του κάθε έθνους εκτιμήθηκε εάν αποκλείονταν η πραγματική προέλευσή τους. Δηλαδή π.χ. τί μοιάζει να είναι ένας Ισπανός, αν αποκλείσουμε την Ισπανία ως δυνατή απάντηση, κ.ο.κ.

Και σε αυτήν την περίπτωση βλέπουμε την ιδιαιτερότητα των Ευρωπαϊκών εθνών και των σχέσεών τους με τα γειτονικά έθνη. 98.7% των Ισπανών, π.χ. αποδίδονται στη γειτονική Γαλλία και 1.3% στο Βέλγιο όπου ομιλείται η Γαλλική, η οποία είναι συγγενής της Ισπανικής, αλλά κανένας Ισπανός δεν μαντεύεται ως Άγγλος, Γερμανός, κ.ο.κ. Παρομοίως οι Γάλλοι μαντεύονται ως Βέλγοι, και σε μικρότερο βαθμό Ισπανοί ή Άγγλοι. Οι Νορβηγοί ως Σουηδοί, οι Πολωνοί ως Ρώσοι και το αντίθετο.

Αυτό που παρατηρούμε λοιπόν είναι πως οι Ευρωπαίοι κατά κανόνα αποδίδονται στο έθνος της προέλευσης τους ή σε μια χούφτα γειτονικά έθνη, ενώ αποκλείεται εξ' ολοκλήρου η προέλευσή τους από πιο μακρινά έθνη.

Άρα είναι προφανές πως η θεωρία περί της ιστορικής "κατασκευής" των εθνών εκ των άνω δεν στέκει. Τα Ευρωπαϊκά έθνη δεν αποτελούν τυχαία συνοθυλεύματα πληθυσμών που πείστηκαν πως έχουν κοινή καταγωγή, αλλά πράγματι έχουν σε μεγάλο βαθμό κοινή καταγωγή. Βέβαια οι ενδο-ευρωπαϊκές διαφορές είναι πολύ μικρές σε σχέση με τις διαφορές των Ευρωπαίων από τους Κινέζους (CHB), Γιαπωνέζους (JPT), και Αφρικανούς Γιορούμπα (YRI), ωστόσο είναι αρκετές ώστε ακόμα και γειτονικά έθνη με συναφή γλώσσα, θρησκεία, εμφάνιση, πολιτικό σύστημα, κ.ο.κ. οπως οι Νορβηγοί και οι Σουηδοί να είναι διαφοροποιημένοι σε μεγάλο ποσοστό.

Φυσικά είναι βέβαιο πως απόλυτη επιτυχία διάκρισης ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά έθνη και δη τα γειτονικά ίσως να μην επιτευχθεί ποτέ, αν και η χρήση περισσότερων δεικτών μπορεί μόνο να κάνει τις όποιες διαφορές ευκρινέστερες. Η μελέτη περισσότερων πληθυσμών ίσως γεμίσει ορισμένα "κενά" στον Ευρωπαϊκό χάρτη. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι σαφές πως οι γενετικές διαφορές ανάμεσα στα περισσότερα Ευρωπαϊκά έθνη είναι υπαρκτές, και επαρκείς ώστε για τα περισσότερα ζεύγη εθνών ο καθορισμός του πού ανήκει ένα άγνωστό άτομο να είναι απόλυτα επιτυχής. Οπτικά μπορεί να αδυνατούμε να ξεχωρίσουμε τον Νορβηγό από το Σουηδό ή τον Γάλλο από τον Γερμανό, αλλά η γενετική αποδεικνύει πως αυτό είναι δυνατό.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Νομίζω πως αυτή η έρευνα όπως και άλλες του είδους μπορούν επιτέλους να μας δώσουν το δικαίωμα να πούμε ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ "ΣΚΑΣΜΟΣ" σε κάτι τύπους όπως ο Lewontin, o Montagu, o Lieberman και κάποιοι άλλοι που διαλαλούσαν πως με την Γενετική πλέον καταργούνται οι έννοιες "Ράτσα" και "Έθνος" σε βιολογική βάση, μιας και οι διάφορες εθνότητες αποτελούσαν κατά αυτούς συνονθυλεύματα ατόμων που διαφέρουν πιο πολύ μεταξύ τους παρά ως έθνη με άλλα έθνη και ως φυλές με άλλες φυλές!
Για την Ιστορία της υπόθεσης να πούμε απλά πως οι κύριοι εκφραστές αυτής της "αντιβιολογικής" θέσης ήταν ο Lewontin, o Lieberman και ο Montagu που τυγχάνει να είναι Εβραικής καταγωγής αλλά και οι πιο λυσαλέοι πολέμιοι του αείμνηστου Carleton Coon τον οποίο γελοιοποίησαν στην Αμερική και κατασυκοφάντησαν!

Μικρά Ασία 2022 είπε...

Το άρθρο 120 του Ελληνικού Συντάγματος αναφέρει:
"Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Χιλιάδες συμπολίτες μας (χτες Τρίτη πάνω από 3.000 στην Πάτρα και εκατοντάδες στην Λάρισα και την Κρήτη όπως είδαμε ΟΛΟΙ στην τηλεόραση) αντιστέκονται σθεναρά απέναντι στην ΧΟΥΝΤΑ των ΦασιστοΑναρχικων.

Αμύνονται απέναντι στην κατάλυση της Αιμοραγουμενης Δημοκρατίας μας από τους Νεοναζί των Ακροαριστερών οργανώσεων.

Δεν κλείστηκαν στα σπίτια τους,δεν τρομοκρατήθηκαν,δεν έσκυψαν το κεφάλι κλαίγοντας τη μοίρα τους αλλά ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ αυτονόητο:Αποφάσισαν να προστατέψουν τα μαγαζιά τους,τις περιούσιες τους,τα αμάξια τους,τα σπίτια τους...
ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ!
ΝΙΚΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΑΛΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
ΝΙΚΗΣΑΝ γιατί δεν ήταν μόνοι.ήταν μαζί τους οι οικογένειες τους,οι φίλοι τους,οι συγγενείς τους που προάσπιζαν το(ένα από τα) θεμελιώδες δικαίωμα της προστασίας της περιούσιας τους.

Ας πούμε όλοι μαζί ένα τεράστιο ΟΧΙ στους νοσταλγούς του Χίτλερ και στους σύγχρονους νοσταλγούς τους:Τον Αδόλφο Τσίχτρα και τον Φον Γαλαβάνο .

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Εσύ απο κάτω ο "δημοκρατία" ή βλάκας είσαι ή ύποπτος!
Αυτοί που καίνε και σπάνε όλη την Ελλάδα σήμερα δεν είναι Νεοναζί, ούτε Χιτλερικοί!
ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΞ, ΛΟΥΞΕΝΜΠΟΥΡΓΚ, ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ, ΜΑΡΚΟΥΖΕ, ΤΡΟΤΣΚΥ Κ.Τ.Λ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!
ΤΑ ΦΕΙΓ ΒΟΛΑΝ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΕΜΦΑΝΕΣ!
Οι "άνθρωποι" αυτοί είναι λακέδες της Παγκοσμιοποίησης, καυλάντες, πρεζόνια και αντικοινωνικοί και για αυτό σπάνε Εκκλησίες, καίνε Εικόνες και την Ελληνική Σημαία, χτυπούν και ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ Αστυνομικούς, Αστυνομικά τμήματα, ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, ΧΤΥΠΟΥΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΦΤΩΧΩΝ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΩΛΟΠΑΙΔΩΝ!
ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ, Κ.Τ.Λ.).
Κανένα σεβασμό για αυτούς που δεν σέβονται κανένα!